lb rb
date a dog logo
Over Stichting Date a Dog...

Date a Dog is een stichting met een 7-koppig bestuur en zet zich actief in voor de asielhonden van Nederland.

Date a Dog is opgezet door professionele vrijwilligers, die zich inzetten voor asieldieren in Nederland en er door middel van speeddate evenementen voor willen zorgen dat onze asielhonden snel een goed, nieuw thuis vinden. Wij willen de asielen weer bij de mensen onder de aandacht brengen, zodat mensen die overwegen een hond aan te schaffen daar eerst eens een kijkje gaan nemen, alvorens naar een fokker te stappen. Wij besteden tevens veel aandacht aan nazorg en stimuleren het volgen van trainingscursussen die hond en baas zo nodig hebben om goed samen te leven.

Date a Dog werd in 2008 voor het eerst als evenement opgezet door hondenliefhebster Ellen de Hart-Bonsel (foto rechts) om Nederlandse asielhonden in de schijnwerpers te plaatsen. In de daarop volgende jaren volgden er vele geslaagde evenementen in heel Nederland en werd er veel aandacht aan besteed in de pers.

Date a Dog geeft deze geweldige asielhonden een nieuwe kans door ze voor te stellen aan potentiële nieuwe baasjes tijdens een speeddate evenement in de buitenlucht. Geïnteresseerden kunnen kennis komen maken met de honden en hun verhaal, en samen met de asielen en hun experts zorgt Date a Dog ervoor dat hond en mens elkaar opnieuw vinden in een goede match.


Over de oprichtster...

Ellen de Hart-Bonsel heeft een achtergrond in de evenementen- en congres organisatie en is momenteel als Senior Event Manager werkzaam bij de KNMvD, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. In haar eigen tijd zet ze zich in voor asielhonden in Nederland. In 2008 startte ze met een eerste editie van Date a Dog. Haar inspiratie komt voort uit haar grote liefde voor honden en het opgroeien met haar eerste eigen asielhond Boobie († 2006).
info@dateadog.nl  
lb rb